Mapping the Romanian Indie Scene - #roindievan

Probabil stiti ca exista Electronic Arts si Ubisoft in Romania. Probabil stiti si de prezenta Gameloft si King pe plan local. RGDA estimeaza ca ar fi in jur de 50-60 de studiouri dezvoltatoare de jocuri video in Romania. Mai mult de 3/4 din studiourile romanesti sunt dezvoltatori Indie. Cine sunt ei? Ce fac? Unde sunt? Ce titluri dezvolta? Sincer, nici noi nu stim cu exactitate. De fapt, nimeni nu prea stie. Din acest motiv apelam la voi pentru a ne ajuta sa realizam un documentar video despre studiourile indie din Romania.

#roindievan este o caravana ce va traversa Romania in perioada 26 August - 04 Septembrie pentru a descoperi cat mai multi dezvoltatoriide jocuri video din Romania. Caravana va poposi in cele 4 mari orase - Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi - pentru a sta de vorba cu membrii comunitatilor locale, dar va vizita si alte localitati aflate in proximitatea traseului original.

 

Intreg proiectul are ca scop realizarea unui documentar video, de aproximativ 30-40 minute, despre dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Avem nevoie de tine! Ajuta-ne prin distribuirea acestui mesaj, iar daca esti unul dintre dezvoltatori, trimite-ne chiar acum un mail la adresa contact@rgda.ro cu numele tau si un numar de telefon la care te putem contacta. Asadar, contam pe voi! Revenim cu detalii despre traseul exact al caravanei in zilele urmatoare.

Berbece Nicolae si Andrei Istrate vor fi gazdele acestei caravane. Vor inregistra fiecare vizita facuta, vor fi prietenosi, uneori vor pune intrebari incomode, vor analiza si comenta fiecare zi de filmari, in cele 4 orase mai sus mentionate vor organiza cate un « beer meetup », daca timpul le permite vor ruga diverse persoane de pe traseu sa va joace jocurile, dar cel mai important este ca vor spune povestea voastra mai departe.

Poate mai putin interesante pentru unii, dar vitale pentru realizarea acestei caravane, sunt: sustinerea primita din partea echipei ADOM Multimedia care se ocupa de regizarea, filmarea si editarea documentarului, sprijinul oferit de catre Autonom RENT-A-CAR care a pus la dispozitie o dubita pentru a parcurge cei aproximativ 2000km in jurul tarii, dar si suportul Mobility Games oferit in realizarea acestei campanii prin logistica pusa la dispozitie.